Del denne siden

ÅRET MED VESTFOLD HOBBYFJÆRFEKLUBB

Januar

11. januar kl. 19.00 – Medlemsmøte

Årsmøte – Innkalling i Jarlsbergfjæra nr. 1 2022

Dagens tema 1: Minner fra Oppdrettertur til Danmark 2022

Vi som reiste på tur sist mai deler minner med dere andre; foto, berrettelser og artige opplevelser. – Foredrag ved Jonas Løvaas Gjerstad


Dagens tema 2: Idé-dugnad for 2023.

Februar

8. februar kl. 19.00 – Årsmøte / Medlemsmøte

Årsmøte: Se innkalling i Jarlsbergfjæra nr 1 2023 som er sendt på epost til klubbens medlemmer. Årsmøtet pleier å være en kort seanse i klubben vår. Så vi har mer faglig å by på når dette er gjennomført etter ca. 15-20 min.

Dagens tema: Fasaner og vaktler – Foredrag ved Bjørn Gogstad Thorsen og Svein F. Pettersson. Dette er to svært erfarne oppdrettere av fasaner, vaktler og flere typer hønsefugler. Her er det noe å lære både for nybegynnere og de mer erfarne. Vi vil også få en presentasjon av de vanligste artene som er i Norge.  

Dagens rase: Ko Shamo

Mars

8. mars kl. 19.00 – Medlemsmøte

Dagens tema: Hønsehelse og sykdommer - Foredragskveld ved spesialveterinær fra Helsetjenesten for fjørfe, Animalia Käther E. Kittelsen.

Dagens rase: Dverg Wyandotte

April

12. april kl. 19.00 – Medlemsmøte

Dagens tema: Svømmefugler – Foredrag ved Dagfinn Johansen. Det er vel få som har så mye er faring med fjærfe av alle slag som Dagfinn. Her får du lære mer om fôring, oppdrett og daglig stell av ender og gjess. Ikke minst får du også lære mr om hva som skal til av innhegning og hus for disse fuglene.

Dagens rase: Sebright 

Mai

10. mai kl. 19.00 – Medlemsmøte

Dagens tema: Seleksjon og utvelgelse av ungdyr – Dommer Odd Wilson vil ta oss inn i den verden av seleksjon som er rettet inn mot standarden og bedømmelsen om høsten. Hva betyr egentlig "type", "vingebæring" og "rygg-hale-vinkel"? Her er det mye å lærte for alle som er opptatt av rasepreget hos sine fjærfe!

Dagens rase: Moskusand 

13.-14. mai Hobbydyrdagene kl. 11-16

HØNSEMARKED, Kaninutstilling og Plantesalg 

Salg og utstilling av rasefjærfe; høns, dverghøns, kyllinger og andre rasefjærfe fra lokale oppdrettere.

Vi arrangerer hønsebingo.

Plantesalg - Håndverk og mye mer. Kafé på stedet.

Du finner oss ved stallene ved Jarlsberg travbane, Tønsberg.


GRATIS INNGANG

August

Oppdrettertur til Danmark

26. august kl. 12

Oppdrettertur og grillfest

Vestfold Hobbyfjærfeklubb inviterer på oppdrettertur i Tønsberg/Horten-distriktet.

Vi møtes på Jarlsberg travbane ved klubbhuset kl. 12. Så reiser vi til Marit Røed på Sem, videre til Bente Opstad i Tønsberg og avslutter hos Kenneth Stensrud i Skoppum med grillfest der.


Arrangementet er åpent for medlemmer av klubben. Ta med det du selv ønsker å spise/drikke og hva du måtte trenge av koppestell.


Velkommen til en koselig fjærfedag med klubben!

September

13. september kl. 19.00 – Medlemsmøte

Dagens tema: Forberedelser til utstilling – Foredrag ved Kenneth Stensrud. Her lærer du mer om hvilke forberedelser man må gjøre med de ulike dyrene før høstens utstilling. Praktisk demonstrasjon og forklaring slik at alle får med seg de beste tipsene for å lykkes! 

Dagens rase: Smålensgås 

Oktober

11. oktober kl. 19.00 – Medlemsmøte

Dagens tema: Raseduer - Hva er dette?

Foredrag ved Kenneth Stensrud om hold og oppdrett av raseduer. Her vil du få presentert de ulike gruppene innen raseduene, og lære mer om hva om skal til for å holde raseduer i hagen og hvordan man oppdretter duer. En spennende kveld med fugler som lever og danner par – helt annerledes enn fjærfeet vi kjenner. 

Dagens rase:  Tyske nonner kommer på besøk!

November

4.-5. november - Tønsberg.

Østlandsutstillingen

Mer info kommer...

8. november kl. 19.00 – Medlemsmøte

Dagens tema: Mat fra fjærfegården – Noen av medlemmene våre forbereder en treretters opplevelse for oss. Her får vi smake fjærfe i mange ulike retter, forrett, hovedrett og dessert som har opprinnelse fra fuglene våre! Vi må alltid ha fokus på at vi har fjærfe også for at vi skal få mat!

 

Desember

1. desember – Julemøte kl 18.00 på restaurant La Porta, i Ysteriveien på Sem

Her samles vi denne kvelden for et hyggelig måltid sammen. Valget av meny er enten tradisjonell juletallerken, kr. 350,- per pers eller for de ujulete, verdens beste pizza. 


Påmelding til Marit Røed innen 20. november:

tiramroed@gmail.com



Velkommen!



*Alle møter er, om ikke annet er nevnt, i Dommerbua på Jarlsberg Travbane,

de begynner kl 19.00. 

Ring en av oss i styret hvis du trenger veiforklaring, ellers finner du kart og beskrivelse på forsiden av nettsiden vår!

Det er som regel bevertning og utlodning med flotte premier, stort sett fjærferelaterte. Ta gjerne med en premie til lotteriet hvis du har lyst, det settes det stor pris på!

Jarlsbergfjæra_2023_02

GRASROTANDELEN

STØTT OSS MED DIN GRASROTANDEL!

Vestfold Hobbyfjærfeklubb engasjerer fjærfeinteresserte i alle aldre. Vi har medlemmer fra 10 til 90 år, som alle finner glede i høns og andre fjærfe i hagen!

Det er mye livskvalitet i å kunne få dyrke interessene sine!

KONTAKT OSS

Leder:      Jonas L. Gjerstad Tlf: 95 21 77 07  Mail: jlgjerstad@gmail.com

Kasserer: Bente Opstad       Tlf: 90 14 23 85   Mail: bente.opstad@sf-nett.no